Σίνισα Μιχαίλοβιτς, Κριστιάν Βιέρι και Αντριάνο, για ”βρώμικο” στο Βελιγράδι!
Μερακλήδες απο τους λίγους!!!
Για τους γνώστες…Pljeskavica! Η Σερβική απάντηση στο χάμπουργκερ!
Η Πεσκαβίτσα είναι ένα πιάτο στη σχάρα που αποτελείται από ένα μείγμα μπιφτέκι με καρυκεύματα από χοιρινό, βοδινό και αρνί. Είναι ένα από τα εθνικά πιάτα της Σερβίας και είναι πολύ δημοφιλές στις γειτονικές βαλκανικές και πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και του Μαυροβουνίου. Είναι ένα κυρίως πιάτο που σερβίρεται με κρεμμύδια, κρέμα γάλακτος, πικάντικη τυροσαλάτα, είτε στο πιάτο με συνοδευτικά είτε με πλακέ ψωμί, ως χάμπουργκερ. Η Πεσκαβίτσα έχει κερδίσει δημοτικότητα και σε άλλα μέρη της Ευρώπης και σερβίρεται σε μερικά εξειδικευμένα εστιατόρια γρήγορου φαγητού στη Γερμανία, τη Σουηδία και την Αυστρία. Οι ποικιλίες περιλαμβάνουν το "Leskovac Pljeskavica" πολύ πικάντικο με κρεμμύδια, το "Šar Pljeskavica" γεμιστό με τυρί, το "Hajduk Pljeskavica" με "καπνιστό" και "V meefskavica" ανάμεικτα. Το «Leskovac Pljeskavica» είναι σήμα κατατεθέν της Σερβίας.