Στις 8 Φεβρουαρίου του 2000 βρίσκεται νεκρός σε μία παράγκα στη Κηφισιά ο Γιώργος Καμάρας, 71 χρόνων, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης.
Τα τελευταία χρόνια είχε πέσει σε μελαγχολία εξ αιτίας του απροσδόκητου θανάτου της κόρης του από ανίατη ασθένεια.
Γεννήθηκε το 1929 στα Κάτω Πατήσια, όμως η καταγωγή του ήταν από τη Ρούμελη και το χωριό Μουσουνίτσα.
Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Αθήνα και μεγάλωσε στις αλάνες της Νέας Φιλαδέλφειας.
Προτού συμπληρώσει τα 15 του χρόνια έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την ομάδα της Χαλκηδόνας.
Λίγο αργότερα έχοντας περίσσια εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του πήγε να δοκιμαστεί στην ΑΕΚ.
Το ταλέντο του ήταν δεδομένο και αδιαμφισβήτητο, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ευχάριστα για τον ίδιο.
Παρά το γεγονός ότι η απόδοση του ήταν εξαιρετική, ο τότε προπονητής της Ένωσης, Γιώργος Νταϊσπάγγος τον απέρριψε λόγω του ύψους του.
Η απογοήτευση του ήταν μεγάλη, όμως ακόμα μεγαλύτερη ήταν η θέληση του να αποδείξει την αξία του.
Έτσι, λίγους μήνες αργότερα υπέγραψε στον Απόλλωνα Αθηνών, όπου έχοντας προπονητή τον Ρωμύλο Φρονιμίδη, μέσα σε ένα χρόνο ο … Κατροδαύλης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, κατάφερε να παίξει στην ανδρική ομάδα!
Το «Καμάρας» ήταν το όνομα που του έδωσαν λίγο αργότερα οι συμπαίκτες του στον Απόλλωνα, λόγω της μακρινής πάσας του που σχεδίαζε… καμάρα!
Η θέση στην οποία αναδείχτηκε ήταν αυτή του επιθετικού και παρά την έλλειψη ύψους του κατάφερε να κάνει μία εντυπωσιακή καριέρα.
Το ντεμπούτο του ως βασικός στην ενδεκάδα του Απόλλωνα το πραγματοποίησε το 1947 σε μία φιλική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο (0-0) και ο Καμάρας ήταν εντυπωσιακός. Από τότε η θέση του στην ενδεκάδα ήταν σχεδόν κατοχυρωμένη.
Ακολούθησαν 16 συνεχή χρόνια προσφοράς και παρουσίας στην ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με την οποία συνέδεσε το όνομα του.
Ολόκληρη τη δεκαετία του ’50 και στις αρχές του ’60 αποτέλεσε το φόβητρο του Απόλλωνα για τις αντίπαλες άμυνες.
Το κυριότερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του ήταν τα δυνατά και ξαφνικά σουτ. Μπορούσε να «εκτελέσει» από οποιαδήποτε θέση και απόσταση αιφνιδιάζοντας τους τερματοφύλακες.
Η εξαιρετική του αντοχή και ταχύτητα επισκίαζαν το μειονέκτημα του ύψους του και μέχρι τη σεζόν 1962-’63 όταν και αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο που πρόσφερε μοναδικές στιγμές θεάματος.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης της 30ής Ιουνίου 2005 και με καθολική ομοφωνία, πλην ενός, βαπτίστηκε η έδρα της ομάδας σε “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ”.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Γ. Καμάρα ήταν πως άρχισε και τέλειωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην αγαπημένη του ομάδα τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Έχοντας στο ενεργητικό του 61 παρουσίες και 36 γκολ στην Α’ Εθνική.
Στην Εθνική ομάδα αγωνίστηκε την περίοδο 1954-’55 μετρώντας τέσσερις συμμετοχές.
Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης