«Η Γιουβέντους ήταν ίσως ο πιο σημαντικός σύλλογος της καριέρας μου.
Έφτιαξα μια υπέροχη ιστορία με τους οπαδούς, τους παίκτες και την πόλη, όπου ήμουν πολύ χαρούμενος για πεντέμισι χρόνια.
Τον τελευταίο μου καιρό στην ομάδα, με εσωτερικές αλλαγές και έναν συγκεκριμένο προγραμματισμό μάλλον κατάλαβαν ότι δεν ήμουν κατάλληλος, αλλά όχι για ποδοσφαιρικούς λόγους.
Αυτό με ενόχλησε και με έκανε να υποφέρω.
Από τη στιγμή που αντιμετώπισα αυτή τη δυσκολία, που δεν είχε καμία σχέση με τις ικανότητές μου στο γήπεδο, κατάλαβα ότι είχε έρθει η ώρα να αναζητήσω νέους ορίζοντες γιατί αυτό με έκανε να υποφέρω πολύ και κατάλαβα ότι έπρεπε να πάω σε ένα μέρος όπου θα μπορούσα να νιώσω καλύτερα.
Υπέφερα πολύ, δεν νομίζω ότι αξίζει να πω ονόματα.
Η Γιουβέντους ανέκαθεν αφορούσε την οικογένεια, ήταν πάντα ο ένας για τον άλλον, ήταν πάντα η προσοχή στη λεπτομέρεια και η ανθρώπινη πτυχή.
Αυτό έχει χαθεί λίγο τους τελευταίους έξι μήνες και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα και γεγονότα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια αυτής της ταυτότητας, της οικογένειας, της προσοχής στην λεπτομέρεια, της φροντίδας της ανθρώπινης πλευράς των παικτών, των ανθρώπων που εργάζονται εκεί.
Αν επιστρέψουμε σε αυτόν τον δρόμο το συντομότερο δυνατό, τα αποτελέσματα θα επιστρέψουν».
Ντανίλο Λουίζ
![](https://www.dieci10.gr/wp-content/uploads/2025/02/hqdefault-1.jpg)