Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ρόμα και θεωρήθηκε από τους οπαδούς ως σύμβολο του συλλόγου, πριν από τον διάδοχό του με τη φανέλα με το νούμερο 10 στον ρόλο του οργανωτή, Φραντσέσκο Τόττι.
Έπαιξε 47 φορές για την Ιταλία και πρωταγωνίστησε στις ομάδες που έφτασαν στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1988 και στη συνέχεια στον ημιτελικούς του Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990.
Συχνά αναφερόταν ως “Il Principe” (Ο Πρίγκιπας) από τους Ιταλούς αθλητικογράφους κατά τη διάρκεια της καριέρας του.
Γεννημένος στη Ρώμη, ο Giannini ξεκίνησε την καριέρα του ως νεαρός με την τοπική ομάδα Almas Roma.
Από νεαρή ηλικία τράβηξε την προσοχή πολλών συλλόγων της Ιταλίας, υπογράφοντας τελικά με τη Ρόμα, αφήνοντας στην άκρη προτάσεις απο Λάτσιο και Μίλαν.
Έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A στις 31 Ιανουαρίου 1982 σε μια ήττα 1–0 από την Τσεζένα και συνέχισε με πάνω από 400 εμφανίσεις για τον σύλλογο τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ρόμα, της οποίας έγινε αρχηγός , κέρδισε μία φορά τον τίτλο της Serie A και τρεις φορές το Coppa Italia, έπαιξε επίσης στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κατά την περίοδο 1990-91, αν και δεν συμμετείχε στην πορεία της Ρόμα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 1984.
Το 1996 ο Τζιανίνι άφησε τη Ρόμα για να παίξει στην Αυστρία για τη Στουρμ Γκρατς , με την οποία πέρασε μόλις μισή σεζόν πριν επιστρέψει στην Ιταλία λόγω νοσταλγίας.
Πριν αποσυρθεί το 1999 ο Τζιανίνι είχε σύντομες περιόδους με τη Νάπολι και τη Λέτσε.
Ο Τζιανίνι έκανε το διεθνές ντεμπούτο του εναντίον της Μάλτας , σε ηλικία 22 ετών, σε προκριματικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο του 1986.
Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο 3ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, σημειώνοντας ένα γκολ στον δεύτερο αγώνα των ομίλων της Ιταλίας, ο οποίος έληξε με νίκη 1–0 επί των Ηνωμένων Πολιτειών στο Stadio Olimpico στη Ρώμη.
Δημιούργησε επίσης το γκολ του Ρομπέρτο Μπάτζιο στον τελευταίο αγώνα της Ιταλίας στη φάση των ομίλων, μια νίκη με 2–0 εναντίον της Τσεχοσλοβακίας και το γκολ του Άλντο Σερένα στη νίκη με 2–0 εναντίον της Ουρουγουάης στον γύρο των 16.
Η τελευταία εμφάνιση του Τζιανίνι για τη χώρα του έγινε στις 12 Οκτωβρίου 1991 εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.
“Είμαι καλά και ήσυχος, η ζωή κυλά ήρεμα.
Πρέπει να έχω χάσει λίγο την αίσθηση του χρόνου, γιατί αν σκεφτώ πόσο καιρό δεν έχω δουλέψει στο ποδόσφαιρο μπερδεύομαι.
Με έβαλαν στα ξεχασμένα…
Με ξέχασαν όλοι.
Λόγω μιας σειράς συνθηκών απομακρύνθηκα, είχα θετικές και αρνητικές εμπειρίες αλλά οι αρνητικές ζύγιζαν περισσότερο.
Τότε δεν είχα ποτέ έναν άνθρωπο η μια ομάδα απο μάνατζερ πίσω πίσω μου για να με συμβουλεύσουν πως γίνονται αυτές οι δουλειές.
Βλέπω προπονητές να απολύονται και μερικές εβδομάδες αργότερα να βρίσκουν άλλη δουλειά, ενώ ποτέ δεν έχουν παρουσιάσει κανένα εργό σε καμιά ομάδα.
Δεν είναι παράπονο, μια παρατήρηση είναι.
Ο Φραντσέσκο Τόττι ήταν δεκαπέντε χρονών την πρώτη φορά που παίξαμε μαζί στην Τριγκορία, εγώ ήμουν 27.
Μου πήρε ένα δευτερόλεπτο να συνειδητοποιήσω ότι αυτό το παιδί θα άφηνε εποχή στο ποδόσφαιρο.
Αλλά επιπλήττω τον Φραντσέσκο μόνο για ένα πράγμα…
Όταν ήταν διευθυντής της Ρόμα, ήξερε ότι υπήρχε ένας ανόητος σαν εμένα που ζούσε δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Τριγκορία και ότι θα έκανε προπόνηση στους νέους δωρεάν.
Αυτοί που παίζουν δεκαπέντε χρόνια στην Ρώμη, όσοι μένουν σε αυτό το περιβάλλον για δεκαπέντε+ χρόνια, πρέπει να έχουν ψυχικές ιδιότητες.
Δεν τα πήγαν καλά όλοι οι μεγάλοι παίκτες της Ρόμα με την διοίκηση και ο Φραντσέσκο δεν άντεξε σε αυτό το περιβάλλον, γιατί είναι δύσκολο για κάποιους, να σε αγαπάει ο απλός και αγνός κόσμος της ομάδας.”
Τζιουζέπε Τζιανίνι, ο Πρίγκιπας της Ρόμα, το παιδικό ίνδαλμα του Φραντσέσκο Τόττι
Ο κόσμος του ποδοσφαίρου ξέχασε τον Τζουζέπε Τζιανίνι παρά τα 437 παιχνίδια και 75 γκολ για την Ρόμα και τις 47 συμμετοχές και τα 6 γκολ για την Εθνική Ιταλίας.