ΑρχικήΠοδοσφαιροO εμβληματικός Ιταλός ποδοσφαιριστής, Τζουζέπε Μεάτσα

O εμβληματικός Ιταλός ποδοσφαιριστής, Τζουζέπε Μεάτσα

Είναι πάντα πολύπλοκο να ποσοτικοποιηθεί η δύναμη ενός παίκτη για τον οποίο δεν υπάρχει υποστήριξη μέσων, όπως εκείνοι που άρχισαν να παίζουν μπάλα και να την μαθαίνουν στον κόσμο, παίκτες όπως ο Πελέ, ο Ντι Στέφανο και ο Πούσκας τη δεκαετία του 1950.
Αλλά αν αυτό το έργο είναι δύσκολο γι'αυτούς, γίνεται λίγο πιο εύκολο να συνειδητοποιήσουμε μέσα μας το μεγαλείο ορισμένων παικτών που είναι παλαιότεροι και έχουν μείνει στην ιστορία.
Το μεγαλείο του Τζουζέπε Μεάτσα είναι πραγματικά αδιαμφισβήτητο με βάση τις μαρτυρίες και τα αθλητικά ρεπορτάζ της εποχής.
Αυτό που μας έχει μείνει είναι οι αφηγήσεις για έναν ποδοσφαιριστή τόσο ταλαντούχο που γίνεται αναφορά πάντα για τους νεότερους όταν βρίσκονταν στα καλύτερα τους, όπως ο Gianni Rivera ή ο Roberto Baggio.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, με τον Μεάτσα επίσης πέρασε η ιδέα ενός πολύ ολοκληρωμένου επιθετικού παίκτη, εξίσου εξαιρετικός και ευφάνταστος από την άποψη της οργάνωσης, τόσο καλός που έπαιζε και πιο πίσω, αν ήταν απαραίτητο για την ομάδα του.
Και δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο μεγαλύτερος κύκλος νικών στην ιστορία της ιταλικής εθνικής ομάδας, που αποτελείται από δύο διεθνή και δύο παγκόσμια κύπελλα, δημιουργήθηκε μαζί του, όπως δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι εξακολουθεί να είναι σήμερα ο καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Ίντερ.
Ο Τζουζέπε Μεάτσα, είναι αυτός που περισσότερο από άλλους μπορεί να καυχηθεί τον τίτλο του «μεγαλύτερου Ιταλού ποδοσφαιριστή όλων των εποχών».

Πρώτος σκόρερ πρωταθλήματος Ιταλίας (3) : 1929–30 , 1935–36 , 1937–38

Πρώτος σκόρερ Κυπέλλου Μιτρόπα (3) : 1930 (7 γκολ) , 1933 (5 γκολ) , 1936 (10 γκολ)

Παγκόσμιο Κύπελλο Χρυσή μπάλα : 1934

Καλύτερη ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου : 1934

21ος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα

Στην καλύτερη ενδεκάδα του 20ού αιώνα της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Εισαγωγή στην ιταλική αίθουσα ποδοσφαίρου (μεταθανάτια τιμή, 2011)

Εισαγωγή στην ιταλική αίθουσα των σπορ (μεταθανάτια τιμή, 2015)

Τελευταία Αρθρα

Ματέρα, η πανάρχαια πόλη της Ιταλίας

Η πόλη Matera, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Basilicata και στην Puglia, είναι ταυτόχρονα...

Μητροπάνος: ”Ο τραγουδιστής μιλάει και απευθύνεται στον κόσμο”

''Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερόγιατί μου ήρθαν βολικά τα πράγματα.Ούτε κουράστηκα, ούτε το πάλεψα.Τραγούδησα...

Πώς βίωναν την Mεγάλη Eβδομάδα και το Πάσχα στην Σμύρνη

Πώς βίωναν την Mεγάλη Eβδομάδα και το Πάσχα στην Σμύρνη... Απάντηση στο ερώτημα δίνει ένα...

Η Μεγάλη του Γένους Σχόλη στην Κωνσταντινούπολη

Η Μεγάλη του Γένους Σχολή (τουρκικά: Fener Rum Erkek Lisesi) είναι το αρχαιότερο σε...

Παρομοια αρθρα

Μάρκο Ματεράτσι… Ή η μπάλα ή ο παίκτης

Ο Μάρκο Ματεράτσι είναι Ιταλός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Αγωνίστηκε ως αμυντικός και κατέκτησε με την...

O Στεφάνο Τακόνι αποτίει φόρο τιμής στον Μαραντόνα

Οταν ο Στέφανο Τακόνι επισκέφτηκε την τοιχογραφία του Ντιέγκο… Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους ήταν σκληρός...

Ο Μπατίστα, άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Αν στον υπόλοιπο κόσμο το Πράσινο Ακρωτήρι έγινε γνωστό μέσω της Σεζάρια Εβόρα στην...