Ο Καρλχάιντς Φλίπσεν υπήρξε γέννημα-θρέμμα της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, από τις ακαδημίες της οποίας αναδείχθηκε και φόρεσε την φανέλα της για μια δεκαετία από το 1989 έως το 1999, καταγράφοντας συνολικά με τα “Πουλάρια” 220 συμμετοχές με 43 γκολ και 38 ασίστ (με πιο παραγωγική του χρονιά τη σεζόν 1992-93 όταν πέτυχε 10 τέρματα στη Μπουντεσλίγκα), ενώ το 1993 πραγματοποίησε και τη μοναδική του εικοσάλεπτη εμφάνιση με τη “Νασιοναλμανσάφτ” σε φιλικό αγώνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το καλοκαίρι του 1999, μετά τον υποβιβασμό της Γκλάντμπαχ στην δεύτερη κατηγορία, ο 29χρονος τότε Φλίπσεν έρχεται στην χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.
Ήδη από τις πρώτες του εμφανίσεις γίνεται ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του “τριφυλλιού” και γενικότερα των Ελλήνων φιλάθλων για τον συνδυασμό μαγείας και ουσίας που χαρακτήριζε το παιχνίδι του.
Στον σπουδαίο Παναθηναϊκό του Γιάννη Κυράστα αποτελούσε το αυθεντικό “δεκάρι”, από αυτά που σπανίζουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ήδη από τη δεύτερη αγωνιστική πέτυχε ένα υπέροχο γκολ (με περίτεχνη ντρίπλα και τεχνικό σουτ στην απέναντι γωνία) στο νικηφόρο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Οι πρώτοι του μήνες στην Α΄ Εθνική είναι εντυπωσιακοί, με 6 γκολ σε 10 παιχνίδια, ενώ πρόσθεσε κι ένα ακόμα τέρμα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο την αυστριακή Γκράτσερ. Ωστόσο, στις 9 Δεκεμβρίου 1999 η ατυχία χτυπάει την πόρτα του Φλίπσεν, καθώς στο εντός έδρας 1-1 με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ισπανίας Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (σε ένα παιχνίδι που οι “πράσινοι” έχασαν σωρεία ευκαιριών για να πάρουν την πρόκριση πριν ισοφαριστούν τελικά στο 89ο λεπτό από τον Ρόι Μακάι), ο Γερμανός επιτελικός μέσος παθαίνει ρήξη χιαστού για δεύτερη φορά στην καριέρα του, με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις να μιλούν για επιστροφή του λίγο πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.
Από εκεί και πέρα άρχισε και η ρήξη της ομάδας με τον ποδοσφαιριστή, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πίσω από την πρόθεση του Φλίπσεν να χειρουργηθεί από γιατρό της επιλογής του στη Γερμανία κρυβόταν το ψέμα ότι δεν υποβλήθηκε σε κανονική χειρουργική επέμβαση αλλά σε αρθροσκόπηση, κάτι που ανακάλυψε λίγους μήνες μετά ο γιατρός του Παναθηναϊκού Αργύρης Μήτσου όταν ο ιατρικός φάκελος του ποδοσφαιριστή έφτασε καθυστερημένα στην Ελλάδα.
Έτσι, μολονότι ο Φλίπσεν συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία ενόψει της σεζόν 2000-01, το γυαλί είχε ραγίσει στις σχέσεις του με το “τριφύλλι”, ενώ και ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού Άγγελος Αναστασιάδης δεν έδειχνε στον Γερμανό “μαέστρο” την εμπιστοσύνη που του έδειχνε ο προκάτοχός του.
Εξάλλου και ο ίδιος ο Φλίπσεν, μετά από τον τόσο σοβαρό αυτό τραυματισμό, δεν ήταν πια ο ίδιος ντελικάτος ποδοσφαιριστής με τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης.
Τελικά, στα 2,5 χρόνια που παρέμεινε στην χώρα μας πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Αλεμάνια Άαχεν και της Μόναχο 1860, ο Φλίπσεν κατέγραψε 42 εμφανίσεις με 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Κάθε Κυριακή