Γεννήθηκε το 1975 στο Νόβι Σαντ της γιουγκοσλαβικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σερβίας και είναι το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά του Μπόζινταρ και της Μάρα Γκούροβιτς, ενώ έxει καταγωγή από το Τρεμπίνιε της σημερινής Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.
Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό από το κουνγκ φου, προτού ενταχθεί – έπειτα από παρότρυνση ενός φίλου – στα τμήματα υποδομής της μπασκετικής ομάδας NAP Νόβι Σαντ.
Το καλοκαίρι του 1993, ως συνέπεια του Πολέμου της Γιουγκοσλαβίας μετανάστευσε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στο Περιστέρι, στο οποίο αγωνίστηκε ως γηγενής με το ονοματεπώνυμο Μίλαν Μαλατράς.
Μερικά χρόνια αργότερα, η διαδικασία μέσω της οποίας ο Γκούροβιτς έλαβε την ελληνική υπηκοότητα ερευνήθηκε από τα δικαστήρια της χώρας, από κοινού με τις αντίστοιχες περιπτώσεις ελληνοποιήσεων και άλλων καλαθοσφαιριστών όπως οι Πέτζα Στογιάκοβιτς, Τιτ Σοκ, Ντούσαν Γιέλιτς και Άιβαρ Κούουσμα.
Ο Γκούροβιτς έκανε το ντεμπούτο του με την επαγγελματική ομάδα του συλλόγου τη σεζόν 1993/94 σε αναμέτρηση με τον Γ.Σ. Λάρισας για το πρωτάθλημα της Α1.
Τον επόμενο χρόνο άρχισε να συμμετέχει κανονικά στο ροτέισον της ομάδας αγωνιζόμενος σε 24 παιχνίδια, ενώ από την περίοδο 1996/97 είχε εξασφαλίσει θέση βασικού.
Παράλληλα, είχε σημαντική συνεισφορά στην πορεία του Περιστερίου μέχρι την προημιτελική φάση το Κυπέλλου Κόρατς, μετρώντας 13,7 πόντους ανά αγώνα και σημειώνοντας νταμπλ νταμπλ σε τρεις αναμετρήσεις (με αντιπάλους τις Ζόρκα Φάρμα και Νάμικα Λάχτι στη φάση των ομίλων και τη Βαρέζε στον τρίτο γύρο).
Καλύτερη του χρονιά στον αθηναϊκό σύλλογο ήταν η σεζόν 1997/98, κατά την οποία είχε μέσους όρους 17,2 πόντων και 4,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στην Α1, ενώ είχε σημαντική συμβολή στην εκ νέου πορεία του Περιστερίου μέχρι την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κόρατς, πετυχαίνοντας 31 πόντους στην επαναληπτική αναμέτρηση με τη γιουγκοσλαβική Μπούντουτσνοστ για τη φάση των «16».
Προς το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι σχέσεις ανάμεσα στον παίκτη και την ομάδα του οξύνθηκαν εξαιτίας διαφωνιών στο οικονομικό σκέλος, καθώς ο Γκούροβιτς ζητούσε αναπροσαρμογή των απολαβών του.
Κατά τη θητεία του στην ελληνική ομάδα, συνυπήρξε με τον μετέπειτα συμπαίκτη του και στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας, Μάρκο Γιάριτς.
Ομαδικοί τίτλοι που κατέκτησε…
Μπαρτσελόνα
1 Πρωτάθλημα Ισπανίας: 1999
1 Κύπελλο Κόρατς: 1999
Ερυθρός Αστέρας
1 Κύπελλο Σερβίας: 2006
Πρόκομ Τρεφλ Σόποτ
1 Πρωτάθλημα Πολωνίας: 2008
1 Κύπελλο Πολωνίας: 2008
Εθνική Γιουγκοσλαβίας
Χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2002
Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2001
Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1999
Ατομικές διακρίσεις
Πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής διάρκειας του ULEB Cup: 2007
Πρώτος σκόρερ του ULEB Cup: 2007
Πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Σερβίας/Μαυροβουνίου: 2006
Συμμετοχή στο Ισπανικό All Star Game: 1999, 2002