Tο όνομα “Subbuteo” προέρχεται από τη νεο-λατινική επιστημονική ονομασία Falco subbuteo και δόθηκε στο παιχνίδι, όταν δε χορηγήθηκε εμπορικό σήμα στο δημιουργό του Peter Adolph για να ονομάσει το παιχνίδι «χόμπι».
Η διαθεσιμότητα του Subbuteo ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στον Aύγουστο του 1946 , από την έκδοση του «Boy’s Own Paper».
Τον Αύγουστο του 1946 ο Peter Adolph κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το παιχνίδι , το οποίο δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το Μάιο του 1947.
Μετά την πρόωρη αγγελία και τις παραγγελίες ο Adolph προχώρησε στη μετατροπή της ευρεσιτεχνίας του σε ένα παραδοτέο προϊόν.
Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αγγλία το 1966 το Subbuteo κυκλοφόρησε μια ειδική συσκευασία που περιείχε όλες τις ομάδες που πήραν μέρος από τους προημιτελικούς και μετά. Αυτό το συγκεκριμένο σετ είναι πλέον δύσκολο να βρεθεί και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλής χρηματικής αξίας ως συλλεκτικό.
Το Subbuteo παρήγαγε επίσης και άλλα πράγματα για τον συλλέκτη , τα οποία συνέβαλλαν στο να αποκτήσει πολύ μεγάλη απήχηση.
Κατάφερε να δημιουργήσει ένα γήπεδο, κύπελλα, φιλάθλους, τραυματιοφορείς, αστυνομικούς, διαιτητές και πολλά άλλα.
Η εταιρεία υπήρξε πολύ δημοφιλής έως ότου σταμάτησε απότομα την παραγωγή.
Αργότερα η ιδέα αγοράστηκε από Hasbro η οποία αναπαρήγαγε τις ομάδες και πάλι, με τη μορφή φωτορεαλιστικών καρτών πάνω στις βάσεις και όχι με τα παλαιού τύπου στοιχεία.